SHEILA FERRER i JORDI SERRA Pel camí més llarg...

Dijous 4, a les 21h - Gironella (Església vella)

Fa ben poc que van tornar del seu últim viatge que els ha dut, en una llarga ruta per terra, de Turquia a Bangladesh, per acabar saltant inesperadament a l’Africà.

“Hem espremut el visat d’Iran al màxim per disfrutar de la gent més hospitalària del món i de les mesquites més belles, hem passat tres mesos a Pakistan, la nineta dels nostre ulls, entre pashtuns, talibans, armes i l’espectacular paisatge del Karakorum.

A Peshawar no ens deixen entrar a Afganistan, doncs a la India per enèsima vegada, que n’hem de dir que no s’hagi dit ja, i finalment un Bangladesh verd, preciós, sorprenent i oblidat. No volem tornar encara, trobem un vol barat de Mumbai a Nairobi i cap allà! Visitem Uganda i anem fins la frontera amb la RD. del Congo, tornem sobre els nostre passos i travessem el salvatge nord de Kenya fins a Etiòpia, on ens reben amb lluites entre faccions de rebels i tirotejos al carrer. Ens sacsegem entre els tribals, entrem a Djibouti i acabem el nostre periple a l’altre banda del Mar Roig, altre cop a Àsia, en un impressionant Yemen de conte.”

 

Jordi Serra i Sheila Ferrer

Informàtic i Geògrafa de professió, amants de països amb una vida més pura i essencial, fa quasi deu anys que recorren el món amb la motxilla a l’esquena. Llargues rutes sense plans previs, sovint de més d’un any fent un munt de quilometres per terra en transports locals, amb pressupost ínfim, per països en conflicte i allunyats sempre d’indrets turístics. Amb aquest estil de viatjar propi, aventurer i auster han trepitjat gran part de Sudamèrica (Bolívia, Perú, Xile, Argentina, Brasil, Paraguai, Uruguai...), han travessat Àsia de Pekín a Barcelona (India, Iran, Pakistan, Bangladesh, Xina, Laos, Vietnam, Yemen, Turquia...) o s’han plantat a l’Àfrica per atzar (Uganda, Etiòpia, Kenya, Djibouti...).