CHRISTIAN RAVIER. L’escalada: una passió per compartir

Dissabte 12, a les 20:00h - Berga (Pavelló de Suècia)

Fill d’un dels germans Ravier, històrics pioners escaladors pirenaics, i amb un castellà entenedor, ens parlarà de la seva forma de viure al Pirineu mirant cap al sud; la vellesa de les serres Catalanes i Aragoneses, i històries de parets amb noves línies de roca i gel.

L’escalada és un pretext genial per viatjar i descobrir món, passant pel Thaglia a l’Atlas marroquí, per les llums de l’hivern a Noruega, el Sahara, la mà de Fatima a Mali, el Ben Nevis a Escòcia i finalment per acabar, els increïbles dibuixos de la roca de Jordània.

 

 

Christian Ravier

Comença a escalar a l’edat de 8 anys amb el seu Pare, Oncle i cosins. Als 15 anys ja havia escalat les grans clàssiques del Pirineu, a l’Ossau, Vignemale, Ansabere, o Luchonais. Ben aviat es converteix en guia de muntanya. Practica aquest art amb passió i humanitat des de fa més de 25 anys, combinant la seva professió amb l’afició per l’obertura de noves vies.

 

Ha publicat diverses guies d’escalada i participa en revistes de muntanya com: Vertical, Desnivel o Vèrtex.

 

Pedra o Gel als Pirineus, Catalunya, Aragó, Marroc, Jordània i molts altres llocs, l’escalada com a forma de vida, una passió per compartir.

 

Blog de Christian Ravier: ttp://www.christian-ravier.com

Imatges