Participants 2016


JOAN CASÒLIVA - La formació del Prepirineu. Relleu i subsòl del parc natural del Cadí-Moixeró

Dissabte 9 d'abril, a les 19h - Berga (Local Mountain Runners)

La geologia és un valor bàsic del territori del Cadí-Moixeró, costa entendre i interpretar el relleu del parc natural sense conèixer la història de les roques que el formen. Una història de més de 500 milions d’anys.

 

Llegiu-ne més...
 
JORDI CAPDEVILA "CAPIS" - GRAE: Seguretat a la muntanya

Dissabte 19 de març, a les 21h - Berga (Local Mountain Runners)

El Grup d'Actuacions Especials dels Bombers tenen la responsabilitat dels rescats de muntanya a Catalunya. Des de l'experiència d'uns quants anys de servei, el Jordi ens donarà alguns consells per moure'ns a la muntanya amb més seguretat i ens explicarà les tasques habituals dels equips de rescat. L'exposició audiovisual es completarà amb l'explicació en primera persona d'un dels rescats més complicats que han realitzat mai els GRAE, el de l'espeleòleg accidentat a la cova d'en Cuberes, al Pallars Jussà.

 

Llegiu-ne més...
 
MANEL CASCANTE TORRELLA - Temps i clima de Bagà i la vall del Bastareny

Propera activitat!

Dissabte 16 d'abril, a les 19h - Bagà (Local Parc Natural)

El clima de Bagà, englobat dins d'un context mediterrani de muntanya, presenta unes peculiaritats microclimàtiques pròpies a causa de la seva posició i orientació al bell mig de la Vall del Bastareny. Parlarem de les característiques climàtiques de la vila, com l'afecten les diferents situacions al llarg de l'any, i d'alguns esdeveniments meteorològics rellevants a nivell històric.

 

Llegiu-ne més...
 
KIKU SOLER - D'article en article, en calça curta i espardenyes

Dissabte 2 d'abril, a les 18:30h - Berga (Pavelló de Suècia)

El Kiku Soler és un referent en el món de les curses de muntanya i pare espiritual de molts corredors actuals. Acumula una llarga experiència com a corredor en competicions arreu del món, així com a tècnic de la selecció catalana. Escriu un article cada número de la Revista Trail, i recentment també ha publicat un llibre Curses de Muntanya. Manual pràctic, on comparteix el seu saber amb agudesa i perspicàcia. La simpatia i el bon caràcter del Kiku faran de ben segur que la conferència sigui d'allò més divertida.

 

Llegiu-ne més...
 
ALBERT OBIOLS I JOAN CASÒLIVA - "Per on es va?" - Via Dibona a la Cima Grande

Divendres 1 d'abril, a les 21h - Berga (Pavelló de Suècia)

Un estiu, tres amics que teníem ganes de celebrar d'alguna manera que feia 30 anys que sortíem junts a muntanya, se'ns va acudir la possibilitat d'anar a fer alguna de les grans vies clàssiques de les Dolomites i fer-ne una pel·lícula. La via escollida va ser la Dibona de la Cima Grande di Lavaredo, una de les grans clàssiques i el resultat una pel·lícula que ha acabat sent la seva visió de la vida de l'escalada. "Per on es va?" no és la típica pel·lícula de muntanya o d'escalada, no té res a veure amb els documentals habituals. L'Albert ha sabut muntar una fusió entre l'experiència personal, amb ullades enrere al nen que ja no és, i els seus somnis d'adult. Una fusió entre la ficció i el documental que la converteix en alguna cosa que tots ens podem fer nostra.

 

Llegiu-ne més...
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 3