Cicle de Muntanya 2012, del 28 de febrer al 4 de març

Arriba el ciclemuntanya.cat, una setmana sencera de projeccions, xerrades, col·loquis, exposicions i concursos amb la muntanya com a eix central.
Aquest 29è cicle es celebrarà del 28 de febrer al 4 de març a Puig-reig, Gironella i Berga. Com cada any uns dels protagonistes seran Berguedans, Alba Xandri i Ricard Calmet, també hi haurà figures punteres en el món de l’escalada, com el jove Gerber Cucurell, l’experimentat Josep Mª Esquirol, i tres joves que travessen el Pirineu a peu en 92 dies tot escalant les vies més representatives. La cloenda del cicle la realitzarà el reconegut alpinista Català, Xavi Arias, i l’especialista en aventures Albert Bosch, acabat d’arribar de la travessa del pol sud.


La novetat d’aquest any, és la participació  de l’ A.E Mountain Runners del Berguedà en l’organització del cicle de muntanya juntament amb el CquiE (Centre Quitxalla Excursionista), CAG (Centre Alpí Gironella), i CEB (Club Esquí Berguedà).


Cada any més de 1000 espectadors participen en l’esdeveniment, i s’organitzen actes paral·lels com exposicions, el concurs de fotografia digital de muntanya, o el sorteig solidari de material de muntanya, aquest any destinat a recaptar diners per la fundació Iñaki Ochoa de Olza – Sos Himalaya que es dedica a millorar les vides dels nens del sostre del món, mitjançant un orfenat a Katmandú (Nepal), un hospital infantil al nord del Pakistan i una escola a Dharamsala (seu de l'exili Tibetà a l'Índia). www.soshimalaya.org


En els últims anys ciclemuntanya.cat ha esdevingut un dels actes culturals més representatius del món de la muntanya al nostre país.