ÒSCAR CADIACH - Himalayan Challenge 14 +1

Divendres 7 de març, a les 20:30h - Berga (Pavelló de Suècia)

Enrere, 13 vuitmils conquerits. Al davant, un vuitmil per conquerir i un nou desafiament: obrir una nova ruta, una nova travessa: la gran travessa de la via làctia. L'Òscar ens explicarà els detalls del seu projecte i ens convidarà a un sopar de forquilla

Nascut a Barcelona el 1952, però resident a Tarragona. Als 14 anys ja va començar a escalar en roca, i als 22 ja era instructor de l'scola Catalana d’Alta Muntanya. Tècnic Superior d'Esports de Muntanya i Guia d'Alta Muntanya UIAGM. Els anys 80 va començar a realitzar activitats alpinístiques a l'Himàlaia, on ha assolit el cim d'11 dels 14 vuitmils del planeta.

 

 

 

 

Durant la presentació es projectarà el film Més enllà del Khumbakarna, sobre el primer sherpa que ha assolit els 14 cims de més de vuit mil metres. El mateix Òscar Cadiach prepararà un sopar de forquilla per a tots els assistents, un arròs (o fideuà) que podreu gaudir en acabar l'acte. Per calcular el menjar necessari i no malbaratar cal confirmar l'assistència via l'esdeveniment de Facebook o comunicant-ho per mail a les entitats organitzadores.

Òscar Cadiach

Ha realitzat infinitat de grans vies als Alps i als Pirineus. Espedicions a Sudamèrica i Àfrica. Ascencions tècniques a 7.000 metres com el Thalai Sagar (6.904 m.) i l'ascensió al Tarraco Kangri (6.200 m.); Palung Ri (7.007 m.); Broad Peak Nord (7.600 m.) en solitari; Gasherbrum I Sud (7.069 m., amb la ruta "Borges Pic".

Durant aquest temps ha exercit com a fotògraf i càmera d'altura, i ha rodat diversos documentals. Ha interpretat el paper de Sir George Mallory en el documental "Al filo de lo imposible" sobre la cara Nord de l'Everest l'any 2.000. Ha estat cap d'expecidió i guia del programa "El Cim" de TV3, acompanyant a 6 joves inexperts al cim de l'Aconcagua. Durant els darrers anys ha rodat el documental "Més enllà del Kumbakharna", i recentment ha publicat el llibre "El Camí dels Estels", que recull la seva història com a alpinista.

Més informació a: www.oscarcadiach.com

 

Imatges