ADRIÀ CHUECA - Escalada i aventura

Dimarts 11 de març, a les 21h - Puig-reig (Llar d'Avis)

En aquest passi veureu com escalem nosaltres per la comarca. Al més pur estil tradicional, i en el que anomenem consum de proximitat. L'aventura és a la porta de casa, i això m'ha costat anys d'entendre.

Crec que escalo per sentir-me a gust en aquest món, però tampoc ho tinc molt clar.... el que és segur, és que el que he viscut al dia a dia envoltat d'aquest món em porta cada vegada més a perseguir coses "absurdes", lluitant contra un mateix, amb les seves pors.

 

 

 

 

M'agrada aquest joc perquè no hi han lleis, normes ni límits... només els meus. Tot i que al pas que anem potser caldrà prohibir, regular i legislar-ho tot com arreu. No puc viure sense la muntanya, i no vull viure veient com ens la carreguem dia a dia, en qualsevol sentit.

Tinc una concepció del tot clàssica de l'alpinisme i m'agrada pensar que intentem aportar coses noves o diferents en les nostres ascensions tot i que no és més que un joc de nens... i els alpinistes clàssics van fer el que avui en dia serien autèntiques animalades.

La meva vida, sempre ha estat lligada al camp i a la muntanya gracies als meus pares. Quan vam descobrir la escalada, va ser com un acte natural, una continuació de l'apranentagte que havíem fet des de petits. El joc de nens continua. L'escalada em permet descobrir el meu entorn més proper, però sobretot, conèixer a gent fantàstica.

Per a mi el més important és la intensitat, el dubte i el compromís amb el que afrontem una activitat i no pas la seva dificultat en si... al final només són xifres i lletres.

Al passi es veurà un recull de l'escalada neta a la comarca. Ascencions clàssiques del Pirineu i alguna escapada més llunyana.

Adrià Chueca

Alpinista apassionat de la muntanya i la aventura.

Tècnic esportiu d'alta muntanya i fotògraf. Col·laboro amb el Centre Excursionista de Catalunya com a guia i formador. També col.laboro amb la FEDME com a fotògraf, seguint diferents competicions d'esquí de muntanya. Membre de l'ECAM i de la AEGM. Monitor de snowboard per la EPM i el CQUIE, durant els últims 10 anys.

Més informació a: www.ember.cat

 

Imatges