El Petit Tibet. Pedalant i en solitari

Activitats prèvies
Divendres, 31 gener. 20:00 h. Berga

Feia anys que li voltava pel cap un viatge per terres llunyanes, una gran aventura més enllà del continent europeu en busca de racons inhòspits i del contrast cultural i religiós d’una societat radicalment diferent de la nostra. Aquesta il·lusió per descobrir indrets solitaris, pobles rurals i paisatges d’una enorme bellesa són els arguments que la passada tardor van portar l’Oriol a pedalar per les regions del Himachal Pradesh i Kashmir, al nord de l’Índia.

Oriol Baró

Lloc: Local Club Esquí Berguedà

Va recórrer en solitari 1300 km endinsant-se per les valls del Kinnaur, Spiti i Lahaul, tot creuant l’immens massís del Zanskar, per arribar finalment a la ciutat de Leh, al Ladakh, als peus del Khardung La, el port ciclable més alt del món. En plena natura i amb la duresa de l’alta muntanya, va conèixer de primera mà aquests paratges tant extrems on hi conviuen, en un espai reduït de territori, tres grans religions (l’hinduisme, el budisme i l’islam), i n’ha tornat profundament captivat de la seva gent. Un món radicalment diferent del nostre, molt humil i pobre, però amb uns valors molt purs i ben oposats als de la nostra societat de consum.

Oriol Baró

L’Oriol Baró és nascut a La Pobla de Lillet i és un apassionat de la muntanya en totes les seves variants. Fa anys que destina les seves vacances coneixent i recorrent el món amb la bicicleta i les alforges carregades. Ha voltat per Europa pedalant per Escòcia, Estònia, Suïssa (travessa pels Alps d’Oest a Est), Itàlia, el Camino de Santiago per la clàssica ruta del camí francès i, posteriorment, per la variant de la costa atlàntica, des del Pont de Suert fins a Finisterre. Però el viatge de la passada tardor ha sigut dels més extraordinaris que ha fet mai, recorrent el nord de l’Índia, en ple massís de l’Himàlaia amb l’entusiasme i motivació pel coneixement dels paratges més remots.

A part de l’afició del cicloturisme, dedica pràcticament tot el seu temps lliure a la muntanya en altres formats no menys atractius, com l’esquí de travessa, i es passa els caps de setmana d’hivern i primavera practicant-lo i combinant-lo amb alguns corredors i activitats hivernals més alpines. I quan la neu no hi és present, alterna les rutes amb bicicleta de muntanya o de carretera amb escapades als Alps i Pirineus en busca de ports i recorreguts exigents. També comparteix la passió per l’excursionisme més proper (amant del Catllaràs, la seva pau i dels seus racons), però també per l’alta muntanya amb la il·lusió de la descoberta dels indrets més amagats del Pirineu.

Imatges

 

 

 

 

 

 

 

 

Programa