RAFA VADILLO - Sibèria. Escalada en gel a la frontera llunyana

Divendres 4 de març, a les 21h - Berga (Local Club Esquí Berguedà)

Rafa Vadillo, Antón Fontdevila i Xavi Pérez Gil s’han convertit en els primers alpinistes no russos que escalen les cascades de gel de Siberia. Els tres catalans van fer un viatge amb l’alpinista i activista de l’escalada de cascades de gel a Rússia, Ivan Témerev, que havien conegut al Ral·li d’Escalada de Terradets.

 

Després de Terradets, Témerev va proposar a Rafa Vadillo anar a escalar cascades de gel a Rússia i, juntament amb Anton Fontdevila i Xavi Pérez Gil, marxaven cap a Siberia, just quan allà començava una “onada de calor”. Aquest canvi de temperatures ha estat afavoridor per als escaladors, perquè les temperatures no han baixat més de -20 graus centígrads a les nits i s’han mogut entre els -10 i els -12 durant el dia.

 

Els alpinistes han escalat la cascada Hrapovskite (300 m, II+/4) i Kra-Tik (160 m, II+/4+), prop del poble d’Aktash a les portes de les muntanyes Altai. També s’han desplaçat a la Vall de Chulysman on han escalat algunes de les cascades més boniques de la vall, com la Katu-Yarik (150 m, III/5) i la Baja-Kaya (120 m, III+/5).

 

Imatges