JOAN CASÒLIVA - La formació del Prepirineu. Relleu i subsòl del parc natural del Cadí-Moixeró

Dissabte 9 d'abril, a les 19h - Berga (Local Mountain Runners)

La geologia és un valor bàsic del territori del Cadí-Moixeró, costa entendre i interpretar el relleu del parc natural sense conèixer la història de les roques que el formen. Una història de més de 500 milions d’anys.

 

De la mateixa manera que les muntanyes berguedanes, el Parc Natural forma part del Prepirineu català, compost per una sèrie d’unitats estructurals i mantells de corriment desplaçats diversos quilòmetres cap al sud durant l’aixecament del Pirineu. Les forces compressives que van provocar l’aixecament del Pirineu també van provocar aquest amuntegament de roques que són els mantells de corriment, des del Cadí fins als Rasos de Peguera. Al Prepirineu, les roques predominants són les calcàries, de diversos períodes geològics, que ens regalen una bona quantitat d’engorjats, balmes, coves i avencs, escampats per tot aquest territori.

 

Es complementarà la conferència amb una projecció a càrrec de la Secció d'Espeleologia del Club Esquí Berguedà amb imatges d'algunes de les cavitats més interessants dins del Parc Natural Cadí-Moixeró.

 

 

Imatges